Fragment

Kevin Kok maakte een film over een jongen die graag vrouwenkleding draagt

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kevin Kok maakte een film over een jongen die graag vrouwenkleding draagt

Gijs is een jongen van 17. Hij is zoon van een binnenvaartschipper en wil graag in de voetsporen van zijn vader treden. Hij houdt van voetbal, drinkt bier en zoent met meisjes. En hij vindt het fijn om vrouwenkleren te dragen. Dit zijn de ingrediënten van de film 'Van Mars en Venus', waarmee filmmaker Kevin Kok onlangs afstudeerde aan de HKU.

Cross-dressen

Kevin Kok wilde deze film graag maken, omdat hij 'cross-dressen', je kleden in kleren van het andere geslacht, graag bespreekbaar wil maken. Toen hij zelf als puber erachter kwam dat hij het fijn vond om dat af en toe te doen, liep hij tegen veel schaamte en angst op. 'Dat is zonde', vindt Kevin Kok. 'Ik heb er jarenlang niet mee naar buiten durven treden. Ik was bang dat ik alles kwijt zou raken. Maar toen ik het eenmaal toch aan anderen vertelde, viel het mee. Mijn omgeving reageerde heel relaxed'. Cross-dressen wordt vaak geassocieerd met een seks-fetisj, maar dat is volgens de filmmaker zeer onterecht: 'De meeste mensen doen het puur omdat ze het gewoon prettig vinden. Daar zit verder niks seksueels aan'.

Film Van Mars en Venus

Toen Kevin Kok besloot van het thema zijn afstudeerproject te maken, betekende dat ook dat hij er zelf voor uit moest komen dat hij graag vrouwenkleren draagt. Dat is goed uitgepakt, aangezien de meeste kritieken op de film lovend zijn. 'Ik hoop dat anderen die worstelen met het feit dat ze cross-dresser zijn de film zien en er wellicht mee geholpen worden. Dat zou mooi zijn'. 

Van Mars en Venus is geselecteerd voor het Nederlands Film Festival en is daar te zien in september. Meer info: www.facebook.com/pg/VanMarsenVenus