Fragment

Hoe blijft vrouwenvoetbal na EK populair?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hoe blijft vrouwenvoetbal na EK populair?

Met meer dan twee miljoen kijkers per wedstrijd zijn de Oranjevoetbalsters deze zomer op het EK voetbal mateloos populair. Na twee keer winst spelen de Oranje heldinnen vanavond tegen België. Met een gelijkspel zijn ‘we’ zeker van een plaats in de kwartfinale. Ongetwijfeld zullen dan ook vanavond weer miljoenen mensen kijken naar de verrichtingen van de speelsters. 

Dat is wel opmerkelijk, want voor de rest kijken we nauwelijks naar vrouwenvoetbal.Ook omdat het simpelweg niet kan. Wedstrijden van bijvoorbeeld Ajax of FC Twente worden via de eigen clubsite op internet uitgezonden, maar op tv kom je niet verder dan 1 samenvatting per week bij de NOS. 

Toch lijkt dit EK in eigen land de mogelijkheid om door te pakken en het vrouwenvoetbal, dat al in de lift zit, voor eens en voor altijd op de kaart te zetten bij de Nederlandse sportliefhebber. 

Martine Prange is hoogleraar filosofie in Tilburg, maar heeft ook op hoog niveau gevoetbald, zelfs bij het Nederlands Elftal. Zij is heel positief over het EK en ook over de gevolgen van dit toernooi voor de toekomst van het vrouwenvoetbal. Ze ziet een positieve ontwikkeling in de aandacht voor vrouwelijke sporters en het voetbal moet daarvan mee kunnen profiteren. Ze praat er bij Radio EenVandaag verder over. 

Dat doet ze samen met sportmarketeer Gershom Mulder. Hij begeleidt sponsors die zich inzetten voor het vrouwenvoetbal in Nederland en merkt dat er steeds meer sponsors interesse tonen in de sport. “Het is een van de snelst groeiende sporten, sponsoren stappen graag in omdat ze nu nog een van de eersten kunnen zijn.”