Fragment

Nazischip vol goud gevonden

  1. Fragmentenchevron right
  2. Nazischip vol goud gevonden

Voor de kust bij IJsland is mogelijk een nazischip vol goud gevonden. Britse schatzoekers denken het Duitse schip de SS Minden te hebben ontdekt, zo schrijft The Sun. Aan boord zou 111 miljoen euro aan goud liggen. Goud dat niet in handen mocht vallen van de Britten. Adolf Hitler zelf zou namelijk opdracht hebben gegeven het schip tot zinken te laten brengen.

Nazischatten zoeken is van alle tijden. Al ruim tien jaar probeert onderzoeksjournalist Karl Hammer de diamanten van Adolf Hitler te vinden. Een zoektocht die begon met een speciale muziekpartituur waarop geheime zinnen en tekens staan. 

Toch zorgde het document nog niet voor de vondst van de diamanten en dus besloot Hammer in 2012 de hulp van het publiek in te schakelen. Via een oproep bij EenVandaag loofde hij voor de gouden tip twaalfduizend euro uit.

Karl Hammer heeft de diamanten van Adolf Hitler dus nog altijd niet gevonden, maar een nieuwe mogelijke vindplaats is er wel. Op deze foto is de binnenplaats van de kerk in Mittenwald te zien en volgens Hammer zouden de diamanten hier wel eens kunnen liggen. Voor het graven op deze plek is nog geen toestemming, maar Hammer hoopt wel dat hij de diamanten daar ooit gaat aantreffen.