Fragment

Politiek: Irma en Europa met Kees Boonman en Kees Verhoeven

  1. Fragmentenchevron right
  2. Politiek: Irma en Europa met Kees Boonman en Kees Verhoeven

Orkaan Irma op Sint-Maarten houdt de gemoederen in Den Haag bezig. Vandaag was er een ingelaste Rijksministerraad, daarbij is de gevolmachtigd minister van Sint-Maarten aanwezig, mevrouw Doran-York. 

Vorige week was er crisisoverleg waar de gevolmachtigd minister niet voor was uitgenodigd, maar nu dus wel. Ze waren bijeen om te praten over de situatie op het eiland, over de handhaving van de openbare orde, de hulpverlening en de wederopbouw. Minister Koenders had het over een 'gezamenlijke verantwoordelijkheid', minister Ploumen zei dat de relatie goed was "dat zou er nog bij moeten komen, we moeten nu met zijn allen de schouders eronder zetten.” Mevrouw Doran-York zei over de ministerraad dat “ze veel solidariteit hebben getoond en dat stel ik op prijs.” 

Morgen spreekt de voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker het Europese parlement toe in de Staat van de Unie. Zijn boodschap zal er één zijn van ‘meer’ Europa, "deze kans ligt mogelijk niet lang op tafel", zo zegt hij in een vertrouwelijke ontwerp brief aan het parlement, aldus de Volkskrant. Kees Verhoeven is Europa-woordvoerder namens D66 in de Tweede Kamer. Meer Europa moet als muziek in zijn oren klinken, maar is dat ook? En Kees Boonman onze politiek commentator is er ook.