Fragment

Cijfers drugscriminaliteit Brabant en Zeeland

  1. Fragmentenchevron right
  2. Cijfers drugscriminaliteit Brabant en Zeeland

drugscriminaliteit Brabant & Zeeland ondanks intensievere aanpak onverminderd hoog

Taskforce Brabant- Zeeland eist nu actie van het kabinet

 

De nieuwe jaarcijfers van de Taskforce Brabant Zeeland zijn ook dit jaar weer onverminderd hoog. Uit de jaarcijfers, in bezit van Eenvandaag,   blijkt onder meer dat er 1207 hennepplantages zijn ontruimd, 16 drugslabaratoria zijn opgerold & 36,5 miljoen vermogen van criminelen is afgepakt.  Ook zijn er 454 panden gesloten met de opiumwet en heeft 1173 keer een BIBOB toets plaatsgevonden bij de aanvraag een vergunning.  De cijfers zijn grosso modo vergelijkbaar met de jaarcijfers van 2015. De taskforce eist dat de regering actie onderneemt: 


Peter Noordanus voorzitter van de taskforce...: “ ik spreek Den Haag er op aan. Er moet meer gebeuren, we hebben meer politie nodig, meer mensen voor het Openbaar Ministerie.  Wij kunnen het niet alleen, die effectiviteit komt er pas als we ons beter gesteund voelen door Den Haag en een nieuw kabinet, dat er echt meer aan moet gaan doen” 



De Taskforce aanpak drugscriminaliteit Brabant en Zeeland maakt de cijfers over 2016 bekend. We praten met Paul Depla, burgemeester van Breda. Jan Tromp schreef samen met Pieter Tops een boek over drugscriminaliteit in Brabant en is ook te gast. Verslaggever Laura Kors is in de Vogeltjesbuurt in Tilburg een wijk waar een schaduweconomie aangedreven door drugsproductie is ontstaan.