Fragment

Militairen noodgedwongen op hotel, want barakken niet meer veilig

  1. Fragmentenchevron right
  2. Militairen noodgedwongen op hotel, want barakken niet meer veilig

Honderden militairen kunnen niet meer overnachten op de barakken bij Huis ter Heide. Er blijken slechts 2 van de 10 gebouwen goed genoeg om in te overnachten. En dus wijken militairen uit naar hotels. Zoals Oud London in Zeist, waar de gemiddelde kamerprijs 85 euro is en er ook een zwembad aanwezig is.

Jean Debie, voorzitter van de Vakbond voor Burger en Militair Defensiepersoneel noemt de staat waarin Defensie momenteel verkeert, ook door dit soort berichtgeving 'zorgelijk'. 

Dit laatste bericht volgt na eerdere berichtgeving over militairen die 'pang pang' moesten roepen omdat kogels bij oefeningen op waren, en militairen die zelf hun kleding op orde diende te krijgen voor een koude missie in Noorwegen. Erg sterk komt het niet over. 

Peter Wijninga, defesiedeskundige van The Hague Centre for Strategic Studies verwijt het met name de politiek die fiks bezuinigd hebben op Defensie. "Er gaan ongetwijfeld nog meer van dit soort zaken spelen in de toekomst. Je hebt de boel niet zomaar weer op orde."

Ondertussen is hotel Oud London blij met alle klanten, dus ook Defensie.