Fragment

Politiek in de tuin live vanuit Den Haag - Deel 2 (15.00-15.30 uur)

  1. Fragmentenchevron right
  2. Politiek in de tuin live vanuit Den Haag - Deel 2 (15.00-15.30 uur)

Terwijl de zon steeds harder schijnt, lopen ook de temperaturen op in politiek Den Haag. Vanmiddag praat Suzanne Bosman je bij over de politiek vanuit de zonnige tuin van het Haagse café Schlemmer, samen met politiek commentator Kees Boonman en Gijs Rademaker van het EenVandaag-opiniepanel. De NAVO-top, langdurige formaties, het vervangen van de informateur… en veel meer. 

Vernieuwing

Lammert van Raan, nieuwkomer in de Tweede Kamer voor de Partij voor de Dieren, vertelt over zijn eerste politieke ervaringen. Van Raan had voor zijn vorige functie als docent economie nog een aantal leerlingen door de eindexamens te loodsen. Een schoolvoorbeeld van toewijding, maar hij heeft daardoor de cursus in de Tweede Kamer voor nieuwelingen in de Kamer wel gemist…

In het kader van de formatie legt cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers de partij D66 onder de loep. De partij die veelvuldig aanstuurt op vernieuwing van ons politieke bestel. En over dat politieke bestel gesproken… de cultuurhistoricus denkt dat de rol van de gekozen burgemeester onderwerp van gesprek zal worden. Is een gekozen burgemeester een goed idee, of maakt dat een land juist onbestuurbaar?

Informateur

Tot slot schuift in het laatste halfuur oud-Eerste en -Tweede Kamerlid Adri Duivesteijn aan. We spreken de PvdA-politicus over de formatie, de openheid van dat politieke proces, en de informateur.

Muziek: Jack and the Weatherman

Jack and the Weatherman trad in binnen-en buitenland op tijdens allerlei festivals en met hun hit ‘Free’ waren ze 3FM Serious Talent. De eerste plaat Something Positive vond nog een basis in reggae. In 2016 verscheen hun derde ep Some kind of purpose. Waarvan de sound inmiddels wat dichter bij folk ligt. Een zonnige combinatie, bij uitstek geschikt voor de tropische temperaturen van vandaag!