Fragment

Eerder gehoord: presentator wordt aangevallen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Eerder gehoord: presentator wordt aangevallen

Presentator Tim Hofman eet de komende zes weken door een rietje. Huisjesmelker Ton Hendriks sloeg de BNN-presentator een gebroken kaak toen deze ongevraagd bij Hendriks binnenliep. 

Het gebeurde tijdens de opnamen voor Hofman’s internetprogramma #BOOS. Hofman maakte zijn gebroken kaak gisteren bekend via Instagram. Hij en de cameraman moesten naar het ziekenhuis, maar maken het los van de gebroken kaak inmiddels goed. Volgens de 72-jarige Hendriks was Hofman zelf begonnen. Een BNN-zegsman en Hendriks hebben beide aangegeven aangifte te zullen doen van het incident. 

Het bijlincident

Presentatoren die zich een hoop narigheid op de hals halen, het gebeurt vaker. In 1995 werd oud-presentator Willibrord Frequin achterna gezeten door een man met een bijl. Dat gebeurde tijdens opnamen voor het RTL-programma Ooggetuige over de Puttense moordzaak.

“Het is de eerste keer dat ik ooit ben weggevlucht”, vertelt Frequin. “Ik ging me niet even door zo’n jongen met een bijl laten doodslaan.” De oud-presentator is ervaringsdeskundige op het gebied van gewelddadige confrontaties. “In Zuid-Amerika ben ik bedreigd met een pistool, op de Amsterdamse Zeedijk met een mes, de auto’s in mijn carport zijn in de fik gestoken terwijl mijn dochter erboven sliep, ik heb in Afrika in een bombardement gezeten waar burgerdoelen werden gebombardeerd.” Of hij net als Hofman ook weleens op zijn bek is geslagen? “Jazeker.”

Frequin begrijpt wel waarom het hem zo vaak overkomt. “Ik maakte reportages waar ik op de rand zat.” In EenVandaag vertelt hij over het bijlincident en over zijn manier van televisiemaken.