Fragment

Eerder Gehoord: Heerveen - Ajax 7 mei 1950

  1. Fragmentenchevron right
  2. Eerder Gehoord: Heerveen - Ajax 7 mei 1950

Het was een historische comeback vannacht in de Super Bowl. De New England Patriots stonden 28-3 achter. In de wetenschap dat er in de Super Bowl nog nooit een ploeg won na een achterstand van meer dan tien punten leek het dus een uitgemaakte zaak. Toch was er die comeback, want uiteindelijk wonnen de New England Patroits met quaterback Tom Brady met 34 - 28. 

Comebacks ze maken sport prachtig. In de rubriek Eerder Gehoord gaan we terug naar 7 mei 1950. In Heerenveen en omstreken een datum die een lach op het gezicht tovert. SC Heerenveen presteerde tegen Ajax namelijk het onmogelijke. 

Binnen het half uur stonden de Friezen met 1-5 achter, maar na 90 minuten was het mirakel compleet. SC Heerenveen won met 6-5 en Abe Lenstra was de grote man. 

De 5-5 in deze historische wedstrijd werd gemaakt door Germ Hofma. De 91-jarige Hofma is de nog enige levende Fries die toen op het veld stond. In Radio EenVandaag blikt hij terug op zijn goal in die wedstrijd en het voetballen met de legende Abe Lenstra.