Fragment

Filmpjes MH17 - Thomas Aling

  1. Fragmentenchevron right
  2. Filmpjes MH17 - Thomas Aling

"Als er een manier is om te helpen met het onderzoek, dan doe ik dat", zegt Selene Hendriks. Zij is een van de nabestaanden die centraal staan in een nieuwe campagne voor het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het team dat jacht maakt op de daders begint een media-campagne in Oost-Oekraïne om de ramp opnieuw onder de aandacht te brengen. 


Het onderzoeksteam heeft twee video’s gemaakt waarin nabestaanden vertellen wat voor impact de aanval op het vliegtuig heeft gehad op hun leven. De twee filmpjes worden verspreid in Oost-Oekraïne, in de hoop dat nieuwe getuigen zich melden of dat er nieuwe informatie naar voren komt. 

Op die filmpjes leggen twee nabestaanden uit welke impact de crash op hun leven heeft gehad. Silene Frederiksz verloor haar zoon Bryce (23) bij de crash. Zijn vriendin Daisy (20) kwam ook om het leven. Aan EenVandaag legt ze uit waarom ze meewerkt aan de getuigenoproep. In Radio EenVandaag legt Thomas Aling, woordvoerder van de landelijke eenheid, uit waarom het onderzoeksteam nu tot deze methode inzet. Ook  Robert van de Roer, diplomatie deskundige die het onderzoek naar de MH17 al jarenlang volgt, is te gast.