Fragment

Zo wint Nederland van Frankrijk

  1. Fragmentenchevron right
  2. Zo wint Nederland van Frankrijk

Vanavond speelt Nederland in Parijs de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Oranje moet winnen om kans te behouden op een ticket naar Rusland volgend jaar. De kenners geven Nederland weinig kans. Oud-international en voetbalcommentator Rene van der Gijp adviseerde de selectie om zich schriftelijk af te melden. Zelfs Arjen Robben stelt dat Nederland het beste maar met veertien spelers kan aantreden om een kans te maken tegen Frankrijk. 


'Wij hebben Robben'

Het moet over zijn met dat pessimisme rond het Nederlands elftal, vindt cabaretier Viggo Waas: "Dat pessimisme begint om te slaan naar fatalisme. Niemand geeft nog een cent voor de kansen van het Nederlands elftal. Daar worden de sfeer en onze kansen alleen maar minder van." Hij ziet Nederland winnen in Frankrijk: "Ook al hebben die Fransen 80% balbezit, wij hebben Robben. Eens komt de ommekeer. Ik denk vanavond."


Kansloos

Sportverslaggever Frits Barend ziet het somberder in. Hij schat Oranje kansloos tegen de Fransen: "Die hebben zo'n surplus aan kwaliteit en daarnaast nog het thuisvoordeel. Er moet een wonder gebeuren willen we winnen." In Radio EenVandaag een gesprek met Barend en Waas, waarin laatstgenoemde uitlegt waarom 'wij' vanavond winnen van Frankrijk.