Fragment

De populaire Pil van Drion komt al 27 jaar niet van de grond, lukt het de Coproratie Laatste Wil?

  1. Fragmentenchevron right
  2. De populaire Pil van Drion komt al 27 jaar niet van de grond, lukt het de Coproratie Laatste Wil?

Minister Hugo de Jonge voert binnenkort een gesprek met de Corporatie Laatste Wil, hij maakt zich namelijk ongerust om de verstrekking van het zelfdodingsmiddel dat de Corporatie beschikbaar wil gaan stellen aan haar leden. Het idee van de Corporatie lijkt op de aloude pil van Drion. Een idee dat al 27 jaar populair is, maar nog nooit is uitgevoerd.

Pil van Drion

In 1991 stelde Huib Drion, een Nederlandse rechtsgeleerde die inmiddels zelf op leeftijd was, dat er een pil zou moeten komen waarmee een hoogbejaarde het leven kan beeindigen. Niet eens om die pil nou persé te gebruiken maar om zekerheid te hebben, doordat ie achter de hand is. 27 jaar later is er nog altijd niet zo’n pil beschikbaar. Waarom niet? En waarom staat iedereen op scherp om te zien wanneer de eerste persoon zal overlijden door het middel van de Corporatie Laatste Wil?

Advocaat Esther Pans promoveerde op de euthanasiewet en zit in de raad van toezicht van de Levenseindekliniek. Zij legt uit waarom het zo moeilijk is zo’n pil van Drion te reguleren. Zo moeilijk, dat het niet waarschijnlijk is dat de populaire Pil er ooit komt.