Fragment

De geschiedenis van een tuindersfamilie

  1. Fragmentenchevron right
  2. De geschiedenis van een tuindersfamilie

De verhalen over de glastuinbouw binnen zijn familie vond Koen van Wijk zo fascinerend dat hij besloot er een boek over te schrijven. Hij dook de geschiedenis in en ging generaties terug. 

Terug naar de eerste tomaten op Hollandse bodem en de kweek van paprika's. Van Wijk neemt de lezer mee door het tijdperk van drie tuindergeneraties. Daarvoor interviewde hij zijn familie, wat hij niet altijd makkelijk vond. "Ik geneerde me er weleens voor om hun verhalen zo te schetsen en vervolgens naar buiten te brengen. Maar ze hebben ruimhartig meegewerkt."

Een tuindershart

Van Wijk heeft zijn familie niet opgevolgd in het tuinderschap, toch heeft het invloed op zijn werkspecialisatie. Als journalist richt hij zich op de tuinbouwsector. Hij ziet de sector als een belangrijk deel in de economie, daarom wil hij met zijn boek de lezers een inkijkje geven in de wereld van de tuinder. "Het is een sector waar veel vernieuwing en verbetering in is. Vaak worden Nederlanders betrokken bij grote projecten uit het buitenland. Daar mogen we best trots op zijn." 

Video niet beschikbaar