Fragment

Hudson's Bay: zegen of bedreiging voor kleine winkelkernen?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hudson's Bay: zegen of bedreiging voor kleine winkelkernen?

Vanochtend opende de nieuwe warenhuisketen Hudson's Bay de deuren. Het was behoorlijk druk op de prestigieuze locatie aan het Rokin in Amsterdam. Er wordt niet aan getwijfeld dat de luxe winkelketen een aanvulling is voor de winkelbeleving in de grote stad. Maar hoe zit dat met de kleinere winkelkernen?


Daar zagen ze de V&D verdwijnen en komt er geen ander warenhuis voor in de plaats. Hans Eysink Smeets, retaildeskundige, vreest dat de stad door de komst van Hudson's Bay nog meer aantrekkingskracht zal hebben op het winkelende publiek.


En dat terwijl de kleinere winkelkernen het al langer moeilijk hebben. De leegloop zal door de komst van de Canadese warenhuisketen juist worden versterkt, zegt Eysink Smeets. De komende drie weken openen in totaal 10 filialen van de warenhuisketen hun deuren in Nederland.


Wij lusten ze rauw

Hans van Aalst, centrummanager in zo'n kleine winkelkern, juicht echter ook de komst van Hudsons's Bay toe. "Wij lusten ze rauw", zegt hij in Radio EenVandaag.

Volgens Van Aalst heeft de kleinere persoonlijke dorps- of stadskern een hele andere ervaring te bieden dan de grote stad. "Veel persoonlijker en veel meer speciaalzaken", zegt Van Aalst.

Het is goed dat er door de komst van de nieuwe keten weer het signaal wordt afgegeven dat ondernemen in de retail loont.

Bekijk hier ook de reportage die EenVandaag maakte over de opening van het filiaal aan het Rokin in Amsterdam.