Fragment

Letselschadeadvocaten: strijd met verzekeraars verhardt

  1. Fragmentenchevron right
  2. Letselschadeadvocaten: strijd met verzekeraars verhardt

Na een ongeluk met fysiek letsel heb je vaak recht op letselschade. Ten minste als je het ongeluk niet zelf veroorzaakt hebt. Slactoffers moeten vaak lang wachten op deze financiële vergoeding, als ze hem al krijgen. Want ze raken ook vaak verstrikt in een bureaucratisch en administratief drama met de verzekeraar van de tegenpartij.


Dat blijkt uit een rondgang die EenVandaag deed onder letselschadeadvocaten en die vinden dat er te weinig en vooral te weinig voortvarend wordt uitgekeerd. Verzekeraars zouden traineren en treuzelen, waardoor het leed van de slachtoffers wordt vergroot.


Een toegenomen werkdruk en personeelstekort bij de verzekeraars zouden deze problemen mede veroorzaken. De vraag is of de zelfregulering van de verzekeraars wel werkt. Letselschadeadvocaten roepen in ieder geval op tot meer dwingende maatregelen om verzekeraars te bewegen meer en sneller uit te keren. 


Verzekeraars herkennen dit beeld echter niet, zij zeggen juist dat ze heel veel zaken binnen twee jaar afhandelen en dat de klanten zeer tevreden zijn over die afhandeling. 


Toch hoort EenVandaag wel schrijnende verhalen van mensen die eigenlijk twee keer slachtoffer worden. Eerst van een ongeluk en vervolgens van een juridisch drama.