Fragment

Na het zuur komt het zoet voor de Vitesse fan

  1. Fragmentenchevron right
  2. Na het zuur komt het zoet voor de Vitesse fan

Vandaag wordt bekerwinnaar Vitesse gehuldigd in het centrum van Arnhem. De club wist gisteren voor het eerst in de clubhistorie een prijs te pakken.

Vitesse versloeg AZ met 2-0 en haalde zo die felbegeerde beker op. Vitesse supporter en schrijver Marcel van Roosmalen was er bij en vertelt in Radio EenVandaag over de betekenis van deze bijzondere overwinning.

Sportjournalist en schrijver Sjoerd Mossou vertelt wat echte clubliefde is. Hij weet  dat als geen ander, want hij is supporter van NAC. Een club die ook moeite heeft met het winnen van prijzen. Mossou schreef er het boek over: ‘Een avondje NAC, een liefdesverklaring’, waarin hij echte clubliefde beschrijft.

Mossou en Van Roosmalen bespreken dat de liefde voor een club in barre tijden alleen maar toeneemt. Vitesse fan Van Roosmalen: 'hoe meer je geleden hebt, dan wordt het geluk ook weer mooier.'

Verslaggever Laura Kors bezoekt schrijver Ferry Reurink in Arnhem die net de laatste hand legt aan zijn nieuwe boek over het 125-jarige bestaan van Vitesse. Reurink moet opeens flink doorpennen: het boek moet morgen naar de drukker. En uiteraard wil hij de historische overwinning nog in zijn boek opnemen.