Naar homepage
Fragment

Tom Okker ziet Federer mogelijk nog dit jaar stoppen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Tom Okker ziet Federer mogelijk nog dit jaar stoppen

Hij verloor weliswaar in drie sets van Novak Djokovic in de halve finale van de Australian Open, maar hij bereikte toch maar mooi weer die laatste vier, tennisser Roger Federer. 38 jaar oud inmiddels, maar nog altijd tot de top behorend.

Federer kiest zijn toernooien uit, speelt niet meer zoveel als vroeger, maar áls hij meedoet aan een toernooi, dan behoort Roger Federer nog altijd top de topkandidaten voor de winst.

Maar toch is er een gevaar voor Federer, zo stelt Tom Okker, voormalig Nederlands toptennisser en nog altijd de enige Nederlander die ooit de top 3 van de wereldranglijst bereikte, als hij vaker verliest kan het zomaar gedaan zijn. "Als hij nog een paar keer zo verliest en wat eerder bij toernooien uitvalt, dan kan dit wel eens zomaar zijn laatste jaar zijn. Hij gaat namelijk ook al zo lang mee."

Zelf maakte Okker dit mee aan het einde van zijn langdurige succesvolle tennisloopbaan: "Je wint minder wedstrijden, je krijgt andere prioriteiten. En als het leuk vinden en het plezier eraf gaat, dan gaat het heel snel minder."