Fragment

Feit of Fictie: De fidget spinner

  1. Fragmentenchevron right
  2. Feit of Fictie: De fidget spinner

De nieuwste rage in speelgoedland is de Fidget spinner, een zoevend en draaiend propellertje. Kinderen zijn er dol op, want je kunt er kunstjes mee doen zoals ‘m op je neus laten draaien. “En hij helpt je concentreren, mam! Dat zeggen deskundigen!” weten kinderen maar al te goed. Zeg dan maar eens nee als ouders.

De Fidget spinner is speciaal bedacht voor kinderen met ADHD en concentratieproblemen. Hij zou het concentratievermogen verbeteren, ook van kinderen zonder problemen. En dus is het plastic propellertje het perfecte hebbeding voor in de klas. Maar klopt dat wel en zo ja, hoe zit dat dan? En als het al de concentratie van kinderen verbetert, wat heeft de leraar er dan nog aan als de hele klas spinners door het lokaal laat zoeven en op zijn neus laat draaien? Redacteur Lammert de Bruijn zoekt het voor je uit.

Lammert belt met expert Cathelijne Windevanck van ADHD-centrum Nederland. Ook spreekt hij juf Manon van Kreijl, die voor groep 3 staat van basisschool De Triangel in Zoetermeer.

Video niet beschikbaar