Fragment

Transfer Neymar voor een ongekend hoog bedrag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Transfer Neymar voor een ongekend hoog bedrag

Hij zou al onderweg zijn naar Parijs, want morgen moet hij gepresenteerd worden als de nieuwste aanwinst van Paris Saint Germain. Het gaat om de voetbaltransfer van het millennium: de Braziliaan Neymar die van FC Barcelona vertrekt naar het Parijse PSG. De Qatarese eigenaar heeft in totaal meer dan 500 miljoen euro voor de speler over, waarvan 222 miljoen euro als afkoopsom die wordt betaald aan zijn huidige club Barcelona. 

De geruchten gingen al langer, maar het leek daarbij te blijven. Niets lijkt nu dus minder waar, maar wat zegt dit over de voetbalwereld? Zijn straks bedragen van 300 of 400 miljoen voor een voetballer doodnormaal geworden? 


Frits Barend

Sportjournalist Frits Barend volgt het nieuws op de voet, ook via de Spaanse media. "Het lijkt ervan te komen. Iedereen verwacht dat hij weggaat. Het is idioot natuurlijk. Idiote bedragen."

Barend is voor een systeem zoals in de NBA, het Amerikaanse basketbal. Daar hebben clubs een bepaald bedrag te besteden aan spelers, waar een maximum aan zit. Zo kan nooit één club er bovenuit stijgen, en blijven budgetten binnen de perken.

Over of zo’n transfersom extra druk met zich meebrengt, is Frits Barend helder: "Daar zijn dit soort jongens allang niet meer mee bezig."

Aan Neymar nu om zijn nieuwe status als absoluut duurste voetballer uit de historie waar te maken in Parijs. Want in de Franse hoofdstad willen ze maar één ding: met Neymar de Champions League winnen.