Fragment

Remko Theulings en Mathieu Segers over (inter)nationale implicaties vertrek Zijlstra

  1. Fragmentenchevron right
  2. Remko Theulings en Mathieu Segers over (inter)nationale implicaties vertrek Zijlstra

"Een slechte beurt voor Nederland in Europa, dit is gezichtsverlies. Zeker voor een land dat andere landen altijd de maat wil nemen in Europa. Dubbel pijnlijk omdat het hier wordt uitgelegd dat het heel mooi is dat een minister na een leugen aftreedt, maar dat is natuurlijk lachwekkend en een omkering van de feiten", zo stelt Mathieu Segers, Europa-deskundige van de Maastricht University over het aftreden en de gevolgen voor Nederland in Europa. 


Over het prijzen van Zijlstra door zijn Haagse collega's zegt Segers: "Zijlstra had bepaald nog geen indruk gemaakt in Europa, daarvoor zat hij er nog niet lang genoeg." Politiek commentator Remko Theulings stelt dat coalitiegenoten D66, ChristenUnie en het CDA zich bij een volgend incident nog wel eens achter de oren zullen krabben voordat ze coalitiegenoot VVD weer gaan verdedigen zoals ze feitelijk de afgelopen dagen deden. 


Want waarom zou je anders als fractievoorzitter geen minister zijn geworden zodat je je profiel als partij binnen het kabinet kon houden?