Fragment

Ouders van kwetsbare kinderen willen tijdelijke opheffing leerplicht

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ouders van kwetsbare kinderen willen tijdelijke opheffing leerplicht

Ouders die kinderen hebben met een kwetsbare gezondheid - of die zelf voorzichtig moeten zijn, moeten hun kind thuis kunnen houden zolang het Corona-virus rondgaat. Daarom zou de leerplicht tijdelijk moeten worden opgeschort. Dat eisen tientallen ouders morgen in een kort geding tegen de Nederlandse staat.
Hoewel Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer geen voorstander is van het opschorten van de leerplicht vindt ze wel dat ergoed naar elk individueel geval moet worden gekeken.
“Maak gezamenlijk beleid en zorg dat het mogelijk is om in bepaalde gevallen, en dan doe je met een gezin, want het kan best zijn dat een kind of een ouder op een bepaald moment extra kwetsbaar is dan moet een kind of broertje of zusje de ruimte hebben om eventjes thuisonderwijs te volgen.”
Ook onderstreept ze het belang van het betrekken van de kwetsbare of zieke kinderen zelf bij het maken van dergelijk beleid. "Kinderen die kwetsbaar zijn moeten vaak al op jonge leeftijd veel keuzes maken. Die kunnen daar heel goed over meepraten."