Fragment

Extra’s bij budgetvliegticket steeds duurder

  1. Fragmentenchevron right
  2. Extra’s bij budgetvliegticket steeds duurder

Budgetmaatschappijen vragen steeds meer geld voor service’s die voorheen vaak gratis waren. Het ticket zelf schaf je nog voor een prikkie aan, maar extra’s als je koffer, drankje en online een stoel uitkiezen worden steeds duurder.

Vandaag in onze rubriek In het nieuws de ergenissen van de budgetvluchten. De Telegraaf kopte vanochtend: Reizigers op kosten gejaagd. De krant basseert zich op onderzoek van vegelijkingssite Tix.nl 

Zo vragen maatschappijen steeds meer voor de bagage die je me wilt nemen in de ruim van het vliegtuig. En dat blijft niet alleen beperkt tot de budgetmaatschappijen. Ook KLM vraagt inmiddels geld voor het inchecken van je koffer. Was het voorheen nog gratis, nu kost het €25 euro om je koffer mee te nemen.

Luchtvaartmaatschappijen proberen hun ticketprijzen zo laag mogelijk te houden om vooral in de vergelijkingssites zo hoog mogelijk uit te komen. Om toch genoeg te verdienen worden de extra’s dus duurder. Die hoeven namelijk niet te worden meegenomen in de vergelijking.


Ergenis

Deze dure extra’s zijn een bron van ergenis voor veel reizigers. En het lijkt het vliegen er ook niet leuker op te maken. Cabaretier Pieter Derks heeft in zijn vorige conference een 'lofzang' opgenomen op deze dure extra’s van luchtvaatmaatschappij Ryan Air. In de uitzending van EenVandaag vertelt hij over deze ergenis. Is het vliegen eigenlijk nog wel leuk? Wat doen we onszelf aan?