Fragment

Perry Vermeulen zag duizend keer het dodelijke schot Kennedy

  1. Fragmentenchevron right
  2. Perry Vermeulen zag duizend keer het dodelijke schot Kennedy

Meer dan duizend keer bekeek hij het fatale schot. Markerteer en journalist Perry Vermeulen is geobsedeerd door de moord op John F. Kennedy. En vooral door de vermeende dader: Lee Harvey Oswald: "Zo'n sulletje die een van de meest charismatische mannen ter wereld omlegd. Of althans, daarvan beschuldigd wordt. Het blijft fascinerend." 

Vandaag worden de laatste documenten over het onderzoek naar de moord op John F. Kennedy vrijgegeven. Vermeulen kijkt daar reikhalzend naar uit: "Bakje eten erbij en dan de hele nacht die documenten doorspitten. Lekker 'nerden'. Heerlijk!" 

Broodje

De grote vraag is of de documenten meer informatie geven over wie achter de moord op JFK zat. Zelf gelooft hij niet dat Oswald het gedaan kan hebben: "Ik ben in Dallas zijn stappen nagegaan op de dag van de moord, gebaseerd op alle beschikbare onderzoeksinformatie. Hij moet wel heel hard gelopen hebben wil hij de moord gepleegd hebben. Daarnaast schoot hij drie keer perfect, terwijl het een matige schutter was." 

En dan was daar nog het broodje: "Op het moment dat Kennedy voor het gebouw had moeten rijden van waaruit geschoten is, was Oswald beneden een broodje aan het eten. Doordat de rondrit tien minuten uitliep had Oswald genoeg tijd om nog naar boven te lopen en te schieten. Maar hij kon nooit weten dat de rondrit uit zou lopen." Zelf bekeek de markerteer al meer dan duizend keer naar de moord op Kennedy: "De beelden blijven historisch. Het headshot, de paniek bij Jacky, de historische waarde van het filmpje. Het verveelt nooit.