Fragment

Over vijftien jaar de grootste slager van de wereld

  1. Fragmentenchevron right
  2. Over vijftien jaar de grootste slager van de wereld

De vegetarische trend is geen kleintje en ook niet slechts een hobby van hogeropgeleiden. De Vegetarische Slager, waarvan deze week bekend werd dat het bedrijf wordt overgenomen door Unilever, is daar een van de bewijzen van. "We zijn acht jaar geleden begonnen met een klein winkeltje, met omzet van twee ton. Nu is dat 23 miljoen,” aldus oprichter Jaap Korteweg in dr Kelder en Co.

Korteweg weet dus dat het heel hard gaat. "Als we blijven groeien in dit tempo, zijn we over vijftien jaar gewoon de grootste slager van de wereld.” Hij heeft geen moment getwijfeld om met Unilever (omzet: 54 miljard) in zee te gaan. “Het was van begin af aan onze droom. Unilever stond bovenaan ons lijstje.” 

Korteweg noemt het bedrijf duurzaam, dr Kelder brengt daar tegenin dat de knakworstjes van Unilever nou niet bepaald aan de groene eisen voldoen. "Om impact te hebben moet je niet met een vingertje wijzen en de grote bedrijven buitenspel zetten, maar ze juist erbij betrekken en enthousiast maken." Hij gelooft in de goede bedoelingen van Unilever  en het werk dat Paul Polman daar in heeft gestoken. "Het is ze echt ernst om de goede kant op gegaan."

Video niet beschikbaar