Fragment

Dr Kelder interviewt Mark Rutte

  1. Fragmentenchevron right
  2. Dr Kelder interviewt Mark Rutte

Een uurtje verbaal ravotten met Mark Rutte. Zaterdag 13 februari is de premier te gast in dr Kelder en Co, waar hij live met presentator Jort Kelder terugblikt op een zonderling jaar. Een gesprek met de minister-president, nét even anders dan u gewend bent.

Jort Kelder en Mark Rutte zijn vrienden, uit de studententijd toen ze beide actief waren in de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD. In het interview blikken ze terug op belangrijke momenten van het afgelopen jaar, die ze waar mogelijk relateren aan historische gebeurtenissen en politieke helden.

Hoe kijkt Rutte bijvoorbeeld naar die ene andere crisispremier, Joop den Uyl, in wiens voetsporen Rutte trad toen hij de natie rechtstreeks toesprak? Den Uyl ging hem voor 1973, tijdens de oliecrisis. Maar ook prinses Juliana en prins Bernhard passeren de revu.

Het idee voor deze wijze van interviewen komt voort uit een gezamenlijke hobby: het bekijken en beluisteren van historische poltieke fragmenten. Gaat dr Kelder voor de tackle? Nee. Een schande zo vlak voor verkiezingstijd? Mag u vinden. Kan het onthullend worden? Jort Kelder gaat zijn uiterste best doen.