Fragment

Niet meer verplicht op kleuterstage

  1. Fragmentenchevron right
  2. Niet meer verplicht op kleuterstage

Er komt een einde aan de verplichte kleuterstage op de Pabo. Dat zegt Rudmer Heerema in dr Kelder en Co. Het VVD-Kamerlid zegt dat er volgende week een motie wordt aangenomen die dat regelt.

Dr Kelder belt met Heerema om te vragen of die lerarensalarissen nou echt zo laag zijn. Volgens Heerema is het startsalaris van een docent prima, maar moeten ze wel veel te hard werken voor hun geld. De werkdruk en het onbetaalde overwerk zijn eerder een probleem.

Door de opleiding aantrekkelijker te maken hoopt het Kamerlid dat meer mensen voor de Pabo kiezen.

"We willen zorgen dat die oude Pabo, waarin je je kan specialiseren voor kleutermeester of -juf of waar je juist een leerlijn kiest voor de wat oudere kinderen, dat die weer terugkomt. Dat heb je misschien ook in Zondag met Lubach gezien. Dat gaan wij volgende week ook per motie besluiten dat dat weer terug moet komen.”

Studenten hoeven dan dus niet verplicht op kleuterstage en dat zou mogelijk meer mannen aantrekken om de Pabo te gaan doen. Volgens Heerema is er een meerderheid in de Kamer die deze motie steunen. "De minister moet daar volgend jaar gewoon mee aan de slag."