Fragment

Diabetes Fonds: voedselfabrikanten, neem je verantwoordelijkheid!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Diabetes Fonds: voedselfabrikanten, neem je verantwoordelijkheid!

Het Diabetes Fonds roept fabrikanten op om hun verantwoordelijkheid te nemen en producten met minder suiker te ontwikkelen. 'Mensen eten dertig suikerklontjes per dag, terwijl ze het niet door hebben. Want suiker zit bijvoorbeeld ook in pastasauzen en vlees', zegt directeur Hanneke Dessing.  

Het Diabetes Fonds bracht vandaag naar buiten dat maar liefst 84 procent van de Nederlanders niet precies weet wat ze moeten doen om te minderen met suiker. Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, stelt dat de supermarkten al minder suiker in de producten stoppen. 'Dat minderen kunnen we alleen niet te snel doen, omdat de consument gewend is geraakt aan suiker. Anders pakken ze de pot thuis erbij.' 

Jansen pleit ervoor om voedselonderwijs op scholen verplicht te stellen, en zo de kennis van voeding te verhogen.