Fragment

Sharon Dijksma: 'Dubbel paspoort afpakken is een fantoomoplossing'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Sharon Dijksma: 'Dubbel paspoort afpakken is een fantoomoplossing'

Het CDA-voorstel om dubbele paspoorten af te nemen om de integratie vlot te trekken, kon niet rekenen op de steun van Sharon Dijksma. 'Het afpakken van een dubbel paspoort lost niets op. Dat is een fantoomoplossing', aldus de nummer vier van de PvdA.

Sharon Dijksma was aan de vooravond van de verkiezingen bij Dit is de Dag te gast samen met de nummer twee van het CDA, Mona Keijzer en de nummer twee van de ChristenUnie, Carola Schouten. Schouten voelt meer voor maatwerk: 'Laten we nou gewoon de problemen oplossen die worden veroorzaakt door dubbele paspoorten en niet met een kanon op een mug schieten.'

Associatieverdrag

Keijzer wijst erop dat Nederland vasthoudt aan een veel ruimer beleid dan andere landen zoals Marokko en Turkije, maar ook bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Het CDA zou ook het liefst het associatieverdrag met Turkije opzeggen, waarin bepaald is dat Turken in Nederland niet hoeven te integreren. 'Wij vinden wel dat het aangepast moet worden,' zo reageert Schouten namens de Christen Unie.

In Dit is de Dag debatteerden de drie topdames behalve over integratie ook over de thema's werk en zorg, klimaat en het kabinetsbeleid, en blikten ze vooruit op hun eigen ambities na 15 maart.