Fragment

Blij met uitspraak missen klassenfoto door Offerfeest'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Blij met uitspraak missen klassenfoto door Offerfeest'

Twee kinderen die een klassenfoto misten omdat de schoolfotograaf langs kwam op de dag van het offerfeest, zijn door de rechter in het gelijk gesteld en hebben recht op een schadevergoeding van 500 euro.

Op social media spreken veel mensen schande van de uitspraak, PVV kamerlid Markuszower heeft zelfs bij de minister geïnformeerd of de rechter niet op non-actief kan worden gezet. Maar theoloog Rikko Voorberg ziet een andere kant. 'Ik ben juist blij dat ik in een land woon waar een kind van vijf volstrekt serieus wordt genomen in een discriminatiezaak. Natuurlijk denk je op het eerste gezicht 'wat een rare uitspraak', maar als je verder leest zie je dat deze rechter de kinderen direct aanspreekt en ze net zo serieus neemt als wanneer hij bijvoorbeeld een politicus tegenover zich zou hebben.'

Schoolvoorbeeld

De moeder had namens de kinderen een zaak aangespannen omdat zij zich gediscrimineerd voelde. De school zou onvoldoende aannemelijk gemaakt hebben dat de foto echt niet op een andere dag gemaakt kon worden. De advocaat eiste namens het gezin 10.000 Euro in dit 'schoolvoorbeeld van discriminatie' noemde, omdat alleen islamitische kinderen getroffen werden door de timing van het fotomoment. Volgens de openbare school in kwestie kon de fotograaf echter niet op een andere dag komen.