Fragment

'Binnen halfjaar een vrouwelijke DJ overdag op 3FM'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Binnen halfjaar een vrouwelijke DJ overdag op 3FM'

'Binnen een halfjaar zal er overdag een vrouwelijke DJ te horen zijn op 3FM'.

Dat zegt NPO-zenderbaas Jurre Bosman bij Dit is de Dag als reactie op de oproep dinsdag van 3FM-DJ Roosmarijn Reijmer in NRC Handelsblad. Reijmer zegt dat er te weinig vrouwelijke DJ's te horen zijn op de Nederlandse radiozenders en dat moet veranderen!

Radio 2-DJ Evelien de Bruijn herkent veel in het verhaal van Reijmer. 'Een frustratie wil ik het niet meteen noemen, maar vrouwen krijgen gewoon geen prominente plek in de programmering'. 

Glazen Huis

Bosman wil hier snel verandering in brengen en belooft binnen een halfjaar een vrouwelijke DJ een prominente plek te geven in de dagprogrammering van 3FM. 

Bosman: 'Sinds 2009 zit er geen vrouw meer in het Glazen Huis, dat is veel te lang geleden. Daarom kan het best zo zijn dat er dit jaar nog een vrouwelijke DJ het huis in zal worden gestuurd.' 

Talent

Toch lijkt radiomaken niet overal een mannensport. QMusic-DJ Hila Noorzai is pas een jaar actief als DJ en heeft nu al haar eigen weekendshow en zal deze zomer haar eigen middagshow krijgen. 'Het gaat er niet om of je man of vrouw bent, maar meer of je talent hebt. Als je hard werkt en bewijst dat je goed bent, dan kom je er wel!'


Video niet beschikbaar