Fragment

Stopzetten Stichting Gelijkwaardig Herstel is een klap in het gezicht van toeslagenouders

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stopzetten Stichting Gelijkwaardig Herstel is een klap in het gezicht van toeslagenouders

Video niet beschikbaar

Duizenden gedupeerden van de toeslagenaffaire wonen hier in Almere. Allemaal mensen die door de Belastingdienst ten onrechte werden bestempeld als fraudeur. Daardoor moesten ze enorme bedragen terugbetalen. De gevolgen daarvan waren zeer ingrijpend: mensen kwamen diep in de schulden terecht, raakten soms hun huis kwijt, kinderen werden uit huis geplaatst.
Het repareren van al die ellende gaat erg langzaam. Prinses Laurentien raakte bij de gedupeerden betrokken. Met haar Stichting Gelijkwaardig Herstel kwam ze tot een alternatieve manier om ouders veel sneller te helpen, maar een week geleden werd een proef met deze methode ineens stopgezet. Het ministerie vindt het namelijk te duur.

Wat dat betekent voor de ouders bespreken we met Natasja Dipai van de Stichting Gelijkwaardig Herstel en wethouder Froukje de Jonge van Zorg en Welzijn.

De Stichting Gelijkwaardig Herstel zoekt nog Luisterend Schrijvers. Als Luisterend Schrijver help je een ouder die gedupeerd is door de toeslagenaffaire in een aantal gesprekken om zijn of haar verhaal op papier te zetten aan de hand van ons Feitenrelaas. Meer informatie: https://www.gelijkwaardigherstel.nl/luisterend-schrijvers

Foto: mystic_mabel, Wikimedia Commons