In de ban van de boon: Het bijzondere verhaal van Joeri Veul
- Fragmenten
- In de ban van de boon: Het bijzondere verhaal van Joeri Veul
Video niet beschikbaar
De Uithoornse JoeriVeul maakte een onverwachte, maar indrukwekkende reis. In 2020 kreeg hij plotseling een hersenbloeding, waardoor zijn leven volledig tot stilstand kwam. Maandenlang kampte hij met hevige hoofdpijn, duizeligheid en extreme vermoeidheid, terwijl hij als BMX'er juist altijd op hoog niveau had gesport.
Tijdens zijn herstel ontdekte Joeri iets nieuws: koken. Wat begon als een manier om bezig te blijven en vrienden te verwennen, groeide uit tot een passie die hem structuur, rust en plezier gaf.
In zijn inmiddels tweede kookboek, Heilig Boontje, laat Joeri zien hoe veelzijdig en duurzaam peulvruchten zijn. Ze zijn voedzaam, lokaal te verbouwen, goedkoop en spelen wereldwijd een belangrijke rol in de keuken. Hij experimenteerde met smaken, ontwikkelde recepten en leerde zichzelf foodfotografie om zijn gerechten professioneel vast te leggen.
Bij Dijkstra en Evenblij ter plekke doet Joeri zijn verhaal.

