Fragment

Hans Elenbaas trakteert op een proeverij van zeekraal, lamsoor en zeebanaan

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hans Elenbaas trakteert op een proeverij van zeekraal, lamsoor en zeebanaan

Video niet beschikbaar

Het snijden van zeekraal is voor Middelburger Hans Elenbaas een familietraditie. Sinds zijn elfde snijdt hij de zilte groente. Bij 'Dijkstra en Evenblij Ter Plekke' vertelt hij gloedvol over "zijn grote passie". Zeekraal is een zoutminnende plant die groeit in getijdengebieden zoals schorren, slikken en kwelders. In Nederland komt zeekraal vooral voor langs de Zeeuwse kust. Zeekraal is staat bekend om zijn knapperige structuur en zilte smaak. Het wordt vaak gebruikt in salades, bij visgerechten of kort geblancheerd als bijgerecht. Elenbaas trakteert in de Middelburgse uitzending ook op zeebanaan, een van oorsprong Australische zilte groente die hij nu in Zeeland kweekt.

Foto: GerardM via Wikimedia commons