Fragment

Hoe juichen de supporters uit Argentinië, Brazilië en de VS?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hoe juichen de supporters uit Argentinië, Brazilië en de VS?

Rookbommen en supporters die allerlei dingen op het veld gooien. Met als dieptepunt: de aansteker die Davy Klaassen op zijn hoofd kreeg. In plaats van de eindscore, lijkt juist het gedrag van de voetbalsupporter steeds vaker de voorpagina's te bereiken. Maar hoe zit het met het gedrag supporters in andere landen? In de Wereld van BNNVARA vertellen correspondenten uit Argentinië, Brazilië en de Verenigde Staten over het sportleven daar. 

De Verenigde Staten is een land waar sport zeer serieus genomen wordt. De fans zijn fanatiek maar tijdens en na de wedstrijden leven de supporters vredelievend door elkaar heen. Joost Heijmenberg uit de VS neemt je mee in de sportwereld daar:

In Brazilië gaat het er anders aan toe. Er is geen uitpubliek meer welkom in het stadion, wordt er geen alcohol meer geschonken tijdens een wedstrijd en moet er zelfs tijdens carnaval rekening gehouden worden met de rivaliserende partijen. Frank de Meijer uit Brazilië schetst een mooi beeld van het fanatieke supportersleven daar. 

Voetbal is leven in Argentinië. Mensen sparen jarenlang om de wereld over te vliegen om hun nationale elftal aan te moedigen tijdens het WK. De sfeer in het stadion is fantastisch maar rivaliserende supporters kunnen elkaar maar beter niet voor de voeten lopen. Peter Schouten uit Argentinië neemt je mee in de levens van de meest passievolle supporters van de wereld.