Fragment

Hoe belangrijk is vlees in Dominica en de VS?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hoe belangrijk is vlees in Dominica en de VS?

Volgens de organisatie TAPP Coalitie moeten vleeseters opdraaien voor de stijgende zorgkosten. De overconsumptie van roodvlees zou namelijk een groot onderdeel zijn van de toenemende ziektes in Nederland. Daarom moet er volgens hen meer belasting op vlees. Veel Nederlanders zijn het hier niet mee eens. Zij zien het eten van vlees als een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Maar hoe zit dat in andere landen? Daar vertellen de correspondenten van de Wereld van BNNVARA je alles over!

In Dominica zijn er veel boeren die zelf vee verbouwen. Rood vlees wordt geimporteerd en is veel te duur om vaak te eten. Toch speelt vlees een belangrijke rol in de cultuur. Marieke van Asten vanuit Dominica vertelt je er alles over!

En de VS is natuurlijk het land van de grote burgers en de sappige steaks. Daarnaast zijn zij ook nog eens een van de belangrijkste vleesproducenten van de wereld. Maar is de rol van vlees voor de Amerikaan nog steeds zo belangrijk? Of lijkt daar verandering in te komen? Raimond Kranenburg uit de VS neemt je mee in de Amerikaanse eetcultuur.