Fragment

Dubbele nationaliteit in Libanon, Canada en de Verenigde Staten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Dubbele nationaliteit in Libanon, Canada en de Verenigde Staten

Veruit de meeste landen om ons heen staan meervoudige nationaliteit al lang toe, terwijl Nederlanders in het buitenland soms zomaar hun Nederlandse nationaliteit kwijtraken. Maar hoe werkt zo'n dubbele nationaliteit eigenlijk in andere landen? Daarover vertellen de correspondenten uit Libanon, Canada en de VS!

In Libanon is het eigenlijk niet toegestaan om een dubbele nationaliteit aan te nemen. Maar toch hebben de meeste Libanezen toch een tweede paspoort. Hoe kan dat? Waarom wordt dit gedoogd? En wat voor invloed heeft dit op het land? Jonas Stassen legt het je uit:

Video niet beschikbaar

In Canada mag bijna iedereen een dubbele nationaliteit aannemen. Het hoort bij het land. Maar toch wordt daar ook misbruik van gemaakt. Hoe zit dat precies? En wat zijn eigenlijk de voordelen van een Canadese extra nationaliteit? Dat legt Bas Brusche aan je uit:

Video niet beschikbaar

Ook in de VS mag bijna iedereen een dubbele nationaliteit aannemen. Maar hoe word je eigenlijk een Amerikaanse staatsburger? En hoe ging dat bij Raimond in zijn werk? Dat legt Raimond Kranenburg je allemaal uit:

Video niet beschikbaar