Fragment

Radna Fabias en Wannes Cappelle: ambassadeurs van de 'Week van het Nederlands'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Radna Fabias en Wannes Cappelle: ambassadeurs van de 'Week van het Nederlands'

Kun je een taal vieren? Jazeker. Dat gebeurt de komende week: tijdens de Week van het Nederlands die voor de zesde keer wordt gehouden, in Nederland en in Vlaanderen. We trappen de Week van het Nederlands vandaag af met een bijzondere feestelijke uitzending van de Taalstaat, samen met de VRT - in een uitzending die tegelijk op de Nederlandse en op de Belgische radio wordt uitgezonden, ik zeg nog maar eens hoe uniek dat is.

De Taalunie, de Vlaams-Nederlandse culturele organisatie De Buren organiseren samen met de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek deze week om te laten zien hoe veelzijdig en boeiend de Nederlandse taal is. Of je je leven lang al Nederlands spreekt of het net begint te leren, het Nederlands is van iedereen. De taal biedt kansen aan iedereen: dat willen de organisatoren benadrukken in een hele reeks activiteiten die tot en met volgende week zaterdag wordt georganiseerd.

Er zijn speciaal voor deze week twee ambassadeurs aangesteld, uiteraard een uit Nederland en een uit Vlaanderen. Radna Fabias en goedemorgen Wannes Cappelle.  Een op Curacao geboren dichteres die is opgegroeid met Nederlands, Engels en Papiamento en een zanger die schrijft en zingt het in het West-Vlaams.

Video niet beschikbaar