Fragment

Verscherping van het maatschappelijk debat met Bart Nijman, Merlijn Geurts en Dan Hassler-Forest

  1. Fragmentenchevron right
  2. Verscherping van het maatschappelijk debat met Bart Nijman, Merlijn Geurts en Dan Hassler-Forest

Controversiële sprekers staan steeds vaker ter discussie, evenals de rol die media en podia spelen in het versterken van dat geluid. Over de verscherping van het publieke debat gaat De Publieke Tribune deze maand.

De wens om de ongenuanceerde, gevaarlijke of discriminerende meningen van de ander te weren neemt toe. Het publieke debat raakt gepolariseerd. Kunnen we te weinig van elkaar hebben in het publieke debat? Staat de vrije uitwisseling van ideeën onder druk? Of moeten er grenzen worden gesteld aan welke opvattingen een platform geboden krijgen, in de strijd tegen desinformatie, racisme en seksisme? En in welke mate heeft commercialisering van de media tot gevolg dat aandacht wordt besteed aan extreme geluiden om te kunnen scoren?

In deze uitzending van De Publieke Tribune gaat Coen Verbraak in gesprek met drie gasten die het publieke debat vormgeven of analyseren: Merlijn Geurts (programmamaker van debatcentrum De Balie), Bart Nijman (adjunct-hoofdredacteur actualiteitensite GeenStijl), en mediawetenschapper Dan Hassler-Forest.