Fragment

Hennie Kuiper en Hans Hogendoorn op De Perstribune

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hennie Kuiper en Hans Hogendoorn op De Perstribune

Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van omroep MAX ontvangt komende zondag oud-wielrenner Hennie Kuiper én de 'stem' van Radio 1, Hans Hogendoorn.

Hans Hogendoorn, de 'mediagast' in het eerste uur van De Perstribune, is vooral bekend vanwege zijn bronzen stemgeluid waarmee hij de jingles inspreekt op NPO Radio 1: 'Buiten is het 18 graden, binnen zit...'. Binnenkort verschijnt het boek 'Tourflits', een boek dat hij samen met Jairo van Lunteren schreef over Radio Tour de France, het programma waar Hogendoorn nog altijd bij betrokken is.

Hennie Kuiper, de 'sportgast' in het tweede uur van De Perstribune, is één van de beste wielrenners die Nederland ooit heeft gekend. Hij won bijna alle grote klassiekers en was succesvol in de Tour (in 1977 kwam hij 48 seconden tekort voor de gele trui in Parijs). In De Perstribune laat hij zijn licht onder meer schijnen op Tom Dumoulin, de rozetruidrager in de Giro.

Vliegende Keep Jules van der Wardt gaat ook deze keer op zoek naar een bijzonder sportverhaal. En mediadeskundige Ron Vergouwen zoomt in Het Mediacircus en Kassie Kijken in op opvallende zaken uit de media, met dit keer onder meer aandacht voor de vele reisprogramma's op tv.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Govert van Brakel en Margreet Reijntjes.