Fragment

Media Oeuvre Award voor Antoinette Hertsenberg

  1. Fragmentenchevron right
  2. Media Oeuvre Award voor Antoinette Hertsenberg

Video niet beschikbaar

Programmamaker Antoinette Hertsenberg (@AVROTROS) is onderscheiden met Media Oeuvre Award. De prijs werd in de Perstribune op NPO Radio 1 uitgereikt door haar ‘ontdekker’, voormalig TROS-programmadirecteur Gerard Baars.

De prijs is een initiatief van Spreekbuis.nl. De jury bestond dit jaar uit AD-columnist Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto.
 

Het juryrapport meldt: “Het is onbegrijpelijk dat zij nog nooit de prijs voor beste tv-interviewster heeft gewonnen, want ze weet als geen ander elke opponent op de knieën te krijgen, van malafide woekerpolisjongens tot slecht voorbereide woordvoerders. Onvermoeibaar trekt ze ten strijde tegen onrecht en voor een betere samenleving. Ze schakelt moeiteloos van oprechte verontwaardiging naar bijtend sarcasme, maar alleen als de situatie óf de geïnterviewde daarom vraagt. Ook als haar eigen programma Radar onrecht wordt aangedaan, schuwt ze de barricades niet en roept NPO-directeur Frans Klein onverschrokken ter verantwoording op live televisie.”