Fragment

Leo Blokhuis en Bas van de Goor op de Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Leo Blokhuis en Bas van de Goor op de Perstribune van MAX

Zondag 15 september 2019 zijn presentator Leo Blokhuis en oud-volleyballer Bas van de Goor te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1.

Leo Blokhuis is sinds deze week op tv te zien met een tweede reeks van zijn serie Achter de dijken. In de nieuwe reeks gaat hij op zoek naar de vrijheidsgeschiedenis van Nederland. Behalve dit nieuwe programma is Blokhuis wekelijks op NPO Radio 2 in zijn programma Blokhuis, waarin 'de popproffessor' de luisteraars een cocktail van oude, nieuwe en livemuziek voorschotelt.


Bas van de Goor is toernooidirecteur van het EK volleybal dat deze week onder meer in Nederland wordt gehouden. De Nederlandse volleybalmannen zijn op weg terug naar de top, met als ultieme doel om net als Van de Goor in 1996 een gouden medaille te winnen op de Spelen. Van de Goor kende in zijn leven ook de nodige tegenslag.  Naast diabetes werd hij getroffen door lympfeklierkaner,  hepatitis, een TIA, en de ziekte van Pfeiffer. Van de Goor is ook actief met zijn eigen Foundation, waarmee hij zich inzet voor mensen met diabetes.


In de Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het heden en het verleden. Met deze week onder meer aandacht voor de (geschiedensi van de) herdenking van de Tweede Wereldoorlog.

Presentatie: Carrie ten Napel en Margreet Reijntjes.