Fragment

Marwil Straat en Edward Linskens op De Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Marwil Straat en Edward Linskens op De Perstribune van MAX

Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van omroep MAX ontvangt komende zondag oud-PSV-voetballer Edward Linskens en de vertrekkende 'zenderbaas' van NPO Radio 4, Marwil Straat.

Marwil Straat, de 'mediagast' in het eerste uur van De Perstribune, was jarenlang de zendermanager van NPO Radio 4, het klassieke radiostation van de publieke omroep. Haar doel toen ze in 2009 aantrad: de zender toegankelijker en moderner maken, zorgen voor minder versnippering en op zoek gaan naar een jonger luisterpubliek. Dat ging niet zonder slag of stoot - vrij snel na haar aantreden verschenen er al ingezonden stukken in de dagbladen over de‘infantilisering’ van de zender. Negen jaar later staat de Radio 4 er volgens Straat goed voor en neemt ze met een gerust hart een sabbatical.

De naam van Edward Linskens, de 'sportgast' in het tweede uur van De Perstribune, staat in sierletters bijgeschreven in de Nederlandse sportcanon.In 1988 zorgde de toen 19-jarige Linskens met 'het lelijkste doelpunt uit de geschiedenis’ ervoor dat PSV van Real Madrid won in de halve finale van de Europacup I. In de finale – mét Linskens – werd vervolgens gewonnen van Benfica. Linskens voetbalde een verdienstelijke carrière bij elkaar, maar zomaar als die ene avond in Madrid werd het nooit meer.

Recensent Ron Vergouwen heeft voor de tv-rubriek Kassie Kijken weer het actuele tv-aanbod bekeken. Deze week onder meer een oordeel over Niet Gezond Meer, het nieuwe programma van Jet van Nieuwkerk.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.