Fragment

Peter Brusse en Pieter de Waard op De Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Peter Brusse en Pieter de Waard op De Perstribune van MAX

Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van omroep MAX ontvangt komende zondag schrijver, journalist en anglofiel Peter Brussen én Telstar-voorzitter Pieter de Waard.


Peter Brusse, te gast in het eerste uur van De Perstribune, was van de jaren zestig tot de jaren tachtig journalist in Engeland. Hij was onder meer correspondent voor de Volkskant en het NOS Journaal. In die tijd raakte hij ook gefascineerd door het Britse koningshuis. En dat komt goed uit, want speciaal voor De Perstribune duikte Peter Brusse in het het nieuwe seizoen van de Netflix-hit The Crown, over het leven van koningin Elizabeth.
Pieter de Waard, te gast in het tweede uur van De Perstribune, is de kleurrijke voorzitter van Eerstedivisieclub Telstar. Onlangs werd hij in de Volkskrant nog 'de leukste man in de voetballerij' genoemd. Met zijn club scheerde hij diverse keren langs de afgrond, maar inmiddels lijkt Telstar in rustiger vaarwater te verkeren en draait de club bovenin mee in de Jupiler League.
Vliegende Keep Jules van der Wardt is zondag bij Michael Mols, tegenwoordig jeugdtrainer bij FC Utrecht en vroeger ook speler bij die club. En tv-recensent Ron Vergouwen staat in Kassie Kijken stil bij het nieuwe programma van Jan Versteegh, Jan wordt vader.
De Perstribune wordt ook zondag gepresenteerd door Govert van Brakel en Margreet Reijntjes.