Fragment

Bobbie Traksel en René van Brakel op De Perstribune

  1. Fragmentenchevron right
  2. Bobbie Traksel en René van Brakel op De Perstribune

Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van omroep MAX ontvangt komende zondag oud-wielrenner Bobbie Traksel én de nieuwe hoofdredacteur van EenVandaag, René van Brakel.

René van Brakel, de 'mediagast' in het eerste uur van De Perstribune, is sinds kort hoofdredacteur van EenVandaag, het nieuws- en actualiteitenprogramma van AvroTros. Van Brakel was eerder presentator van Omroep Brabant en van het NOS Journaal. Daarna koos hij voor een loopbaan achter de schermen, als chef van de eindredactie van NOS Nieuws.


Bobbie Traksel, de 'sportgast' in het tweede uur van De Perstribune, kende een bescheiden maar eervolle loopbaan als beroepswielrenner. De grootste en mooiste zege op zijn palmares is een indrukwekkende overwinning in de semiklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne. Momenteel is Traksel onder meer wielercommentator bij Eurosport. Zo moest hij deze week een analyse geven over de stoelgang van Tom Dumoulin.

Vliegende Keep Jules van der Wardt is deze week op bezoek bij Erik Meijer, assistent-trainer van MVV. De club die in een tweestrijd met Roda moet gaan uitmaken wie er volgend jaar in de eredivisie speelt.  En mediadeskundige Ron Vergouwen belicht weer een aantal opvallende zaken uit de media in het Mediacircus en Kassie Kijken, waaronder de mediawaarde van Tom Dumoulin en de opmars van Belgische televisieformats.


Verder wordt zondag in De Perstribune de winnaar van het Luisterboek van het Jaar bekendgemaakt. De hoofdredacteur van hebban.nl, Sander Verheijen, onthult welk luisterboek de meeste indruk op de luisteraars en lezers heeft gemaakt.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Govert van Brakel en Margreet Reijntjes.