Fragment

Dominique van der Heyde en Piet Schrijvers op De Perstribune

  1. Fragmentenchevron right
  2. Dominique van der Heyde en Piet Schrijvers op De Perstribune

Zondag 22 september 2019 zijn journalist Dominique van der Heyde en oud-doelman Piet Schrijvers te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1.


Voor Dominique van der Heyde is de derde week van september een extreem drukke week: alle blikken zijn gericht op het Binnenhof. Daar is Van der Heyde sinds ruim een jaar chef van de parlementaire redactie van de NOS. In het verleden was ze er actief als verslaggever. Behalve journalist is Van der Heyde ook schrijfster; onder het pseudoniem Anna Levander schreef ze mee aan het scenario van de politieke tv-serie Morten. Onlangs werd de serie genomineerd voor de Prix Europa.

Piet Schrijvers is oud-doelman van onder meer FC Twente, Ajax, PEC Zwollen en het Nederlands Elftal. Ook staat hij bekend als de voetballer met de meeste bijnamen: de Beer van de Meer, de Bolle van Zwolle, de Kolos van Oss... Over de nu 72-jarige Schrijvers is deze week een biografie verschenen, door journalist Yoeri van den Busken. Daarin ook aandacht voor het noodlot dat hem trof: Schrijvers lijdt aan de Ziekte van Alzheimer.

In de Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het heden en het verleden.

Presentatie: Carrie ten Napel en Margreet Reijntjes.