Fragment

Taalstaat en Vroege Vogels genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

  1. Fragmentenchevron right
  2. Taalstaat en Vroege Vogels genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

De NPO Radio 1-programma’s De Taalstaat en Vroege Vogels zijn dit jaar genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon. Ook radiozender FunX behoort tot de drie kanshebbers om de jaarlijkse prestigieuze radioprijs te winnen. Radiolegende Tineke de Nooij wordt onderscheiden met de Ere-Zilveren Reissmicrofoon.

De nominaties werden zondag bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma De Perstribune. Juryvoorzitter Vincent Bijlo, die radiorecensent is voor het AD, roemt FunX omdat de zender ongelooflijk goed  aansluit op de belevingswereld van de jongeren. 'Ze hebben een directe taal die ik enorm geloof.'

Volgens Bijlo is Vroege Vogels (BNNVARA) genomineerd omdat het programma zich blijft vernieuwen. 'Het is geen oudesokkending. De thematiek wordt alleen maar urgenter.'

Het programma De Taalstaat (KRO-NCRV) is ook een van de kandidaten. Bijlo: 'Taal is wat ons bindt. En presentator Frits Spits doet het buitengewoon kiundig'.

Behalve de drie nominaties is er een eervolle vermelding voor de podcast Bob die wordt gemaakt door AudioCollectief SCHIK en de VPRO. Bijlo: 'Bob is 'affe' radio.

De winnaar van de Reissmicrofoon wordt op 21 juni bekendgemaakt. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door het NPO Radio 1-programma Argos (VPRO).

Video niet beschikbaar