Fragment

Michiel Romeyn en Gerard van der Lem op De Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Michiel Romeyn en Gerard van der Lem op De Perstribune van MAX

Zondag 3 maart 2019 zijn Michiel Romeyn, bekend van Jiskefet, en voetbaltrainer Gerard van der Lem te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1.

Michiel Romeyn, te gast in het eerste uur, veroverde zijn plek in de Nederlandse mediageschiedenis als een van de drie makers van het legendarische tv-programma Jiskefet. Romeyn was de man achter 'typetjes' als kantoormacho Storm, corpsbal Van Binsbergen en de 'witte neger' Oboema. Momenteel vertoont Romeyn zijn kunsten in een komische serie op ad.nl: Huize Vleeshamer. 

Gerard van der Lem, te gast in het sportuur, kende zijn grootste sportieve successen als assistent-trainer van Louis van Gaal. Met hem veroverde hij landstitels, europacups én de wereldbeker. De geboren en getogen Amsterdammer voetbalde zelf onder meer bij FC Amsterdam en Feyenoord. Als trainer werkte hij in onder meer Saudi-Arabie en Cyprus. Over zijn kleurrijke voetballeven is nu, van de hand van journalist Edwin Struis, een biografie verschenen: Gerard van der Lem, mijn jaren met Louis van Gaal, Pep Guardiola, José Mourinho en andere wereldsterren.

In de Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij de kleurrijke geschiedenis van absurdistische radio- en televisieprogramma's in Nederland. En hij vertelt over de opmerkelijke mediagebeurtenissen van de afgelopen week.

Presentatie: Carrie ten Napel en Margreet Reijntjes