Fragment

Gert-Jaap Hoekman en Toon van Helfteren op De Perstribune van MAX

  1. Fragmentenchevron right
  2. Gert-Jaap Hoekman en Toon van Helfteren op De Perstribune van MAX

Zondag 12 mei 2019 zijn de hoofdredacteur van Nu.nl, Gert-Jaap Hoekman, én basketbalgrootheid Toon Helfteren te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1.

Gert-Jaap Hoekman, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is sinds 2013 hoofdredacteur van Nu.nl. Het online nieuwsplatform viert komende zondag zijn twintigste verjaardag. Voor De Perstribune een fraaie gelegenheid om terug met Hoekman te kijken op de afgelopen twintig jaar en in de glazen bol te kijken naar de komende twintig. Wat is de toekomst van de (online) journalistiek en wat zijn de verdienmodellen van de toekomst?

Toon van Helfteren, te gast in het sportuur, is letterlijk en figuurlijk een van de groten uit het Nederlandse basketbal. Hij is zelf recordinternational en hij was een recordaantal interlands bondscoach van het Nederlandse team. Eerder dit jaar kwam er een eind aan zijn bondscoachschap. Komend seizoen keert Van Helfteren terug als clubcoach, van Feyenoord Rotterdam.

In de Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het heden en het verleden. Met daarbij onder meer aandacht voor 'tv'tje spelen': vrijwel ieder serieus online nieuwsmedium heeft tegenwoordig zijn eigen tv-studio en -verslaggevers.

Presentatie: Margreet Reijntjes.