Fragment

José Been en Ed Engelkes op De Perstribune

  1. Fragmentenchevron right
  2. José Been en Ed Engelkes op De Perstribune

Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van omroep MAX ontvangt komende zondag wielercommentator José Been (Eurosport) en voetbaltrainer Ed Engelkes (ex-Ajax-vrouwen).

José Been, te gast in het media-uur van De Perstribune tussen 12 en 13 uur, is de eerste vrouwelijke wielercommentator van Nederland. Sinds een aantal jaren geeft ze voor sportzender Eurosport commentaar bij alle grote wedstrijden voor Eurosport. Daarnaast is ze één van de invloedrijkste wielertwitteraars van Nederland.

Ed Engelkes, te gast in het sportuur tussen 13 en 14 uur, is de grote man achter het succes van de Ajax-vrouwen. Hij zette de vrouwentak van Ajax vijf jaar geleden op; afgelopen seizoen bereikte hij het hoogste: hij werd landskampioen. In het verleden was Engels onder meer (assistent-)bondscoach van de Oranjevrouwen. Het EK volgt hij thuis vanaf de bank.

Verder is Vliegende Keep Jules van der Wardt zondag met een aantal oud-wielrenners in het Hennie Kuiper Museum. Mediadeskundige Ron Vergouwen is er zondag ook. In zijn tv-rubriek Kassie Kijken duikt hij in de televisieloopbaan van Philips Freriks.

De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Govert van Brakel en Margreet Reijntjes.