Fragment

Mieke van der Weij, Peter de Bie en Jackie Groenen op De Perstribune

  1. Fragmentenchevron right
  2. Mieke van der Weij, Peter de Bie en Jackie Groenen op De Perstribune

Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van omroep MAX ontvangt op oudjaarsdag het veelbesproken radioduo Peter de Bie en Mieke van der Weij én Oranje Leeuwin Jackie Groenen. Verder: veel verse bloopers in het radioflateroverzicht van 2017.

Her radioduo Peter de Bie en Mieke van der Weij, te gast in het eerste uur van De Perstribune, maakt in het nieuwe jaar een veelbesproken comeback bij Omroep Max. De Bie en Van der Meij presenteerden jarenlang het populaire Radio 1-programma De Nieuwsshow, maar na een conflict met AvroTros maakte het duo de overstap naar MAX.

Jackie Groenen, te gast in het tweede uur van De Perstribune, was afgelopen zomer één van de uitblinkers bij de Oranje Leeuwinnen, het Nederlands vrouwenvoetbalteam dat in eigen land kampioen werd. De nummer 14 strooide met steekpasjes en assists. Bijna had Groenen overigens niet voor Nederland, maar voor België gespeeld. En bijna koos ze voor de judomat in plaats van de bal.

Vliegende Keep Jules van der Wardt kijkt zondag met schaatscoach Jac Orie onder het genot van een oliebol terug op het spectaculaire OKT. En tot slot presenteert De Perstribune een ruim, vierdelig overzicht van alle radiobloopers van 2017.

De Perstribune wordt ook zondag gepresenteerd door Govert van Brakel en Margreet Reijntjes.